contact
MyEtwie
In de kijker

Replica mosselhengst Pegasus gaat te water

Gepubliceerd op 06/09/2016
wodh16_pegasus

Op 11-12 september organiseert Tolerant vzw in Rupelmonde zijn jaarlijkse ‘Weekend Op De Helling'. Het hoogtepunt van het nautisch evenement is ongetwijfeld de tewaterlating van de replica van de hengst 'Pegasus', een project waaraan een twintigtal vrijwilligers jarenlang hebben gewerkt.

Na de succesvolle restauraties van de hengsten D’n Bruinen en de Jan Korneel, is de Pegasus een derde mosselhengst die door Tolerant te water gelaten wordt. Het wrak van de Pegasus, gebouwd rond 1908 in Nederland, werd een tijd geleden geschonken aan Tolerant. Aangezien een restauratie niet meer mogelijk was, werd ervoor gekozen om op een ambachtelijke manier een exacte replica van de hengst te vervaardigen. De werken gingen in 2008 van start, en werden recent afgerond.

Naast de feestelijke tewaterlating van de Pegasus, die plaatsvindt op zondagvoormiddag vanaf 9u30, staan er heel het weekend tal van nautische activiteiten op het programma in Rupelmonde. Zo kan je een tochtje maken op de Schelde, verschillende demonstraties bekijken, meezingen met de shantygroep Gaffeltuig. En uiteraard maak je kennis met de werking van de vzw en een aantal bevriende verenigingen.

Meer info: tolerant-vzw.be

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...