contact
MyEtwie
In de kijker

Rondetafel immaterieel kanterfgoed 12 november

Gepubliceerd op 21/10/2015
Categorie
studiedag_kant

Op donderdag 12 november organiseren ETWIE en Kant in Vlaanderen een rondetafel om na te denken over de toekomst van het kantambacht. De bijeenkomst vindt plaats in CC Begijnhof in Diest.

Kant staat sinds 2011 op de Vlaamse inventaris van het immaterieel erfgoed. De bedoeling is het ambacht niet verloren te laten gaan, maar, integendeel, te actualiseren en door te geven aan de jongere generaties. In het kader van deze immaterieel-erfgoedwerking wil Kant in Vlaanderen een zo groot mogelijke groep geïnteresseerden betrekken en het netwerk verstevigen. Heb je ervaring met kant? Vind je het belangrijk dat het kantambacht niet verloren gaat? Wil je mee nadenken over hoe we de techniek kunnen doorgeven aan toekomstige generaties? Dan ben je zeker welkom op de bijeenkomst op 12 november!

Programma

12u: Onthaal met broodjes

13u: Verwelkoming

13.10u: Een Unesco-dossier: hoe pak je dat aan? Robin Debo, Tijl Vereenooghe en Joeri Januarius (ETWIE vzw)

13.30u: Discussie in werkgroepen

14.30u: Pauze

14.40u: Creëren van een Reuzennetwerk in Vlaanderen: hoe doe je dat? Johan Vencken (voorzitter Reuzen in Vlaanderen vzw)

15u: Discussie in werkgroepen

16u: Plenaire slotdiscussie

16.15u: Toelichting bij het Wereldkantcongres 2018 Greet Rome (OIDFA)

16.30u: afsluitend drankje

Deelname aan de rondetafel is gratis. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via info@etwie.be, bij voorkeur voor dinsdag 10 november.

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...