contact
MyEtwie
In de kijker

'Schatten van*in mensen' in Brussel

Gepubliceerd op 04/06/2014
schattenvanmensenbxl

Op 10 juni start in Brussel een tiendaagse vol activiteiten rond ambachten, traditie en podiumkunsten. In het kader van het project 'Schatten van*in Mensen' gingen Erfgoedcel Brussel en Vormingplus Citizenne op zoek naar mensen die gepassioneerd zijn door ambachten of podiumkunsten. Ze kwamen uit bij meesters van een métier, dragers van een levend stukje erfgoed: ‘Schatten van mensen’ uit diverse continenten die in Brussel hun plek vinden.

De kennis en kunde van deze 'schatten' wortelt in een culturele traditie en werd vaak van generatie op generatie doorgegeven. Denk maar aan glaskunstenaars, Armeense dudukspelers, Turkse kralenmakers, circusartiesten, cimbalomspelers, tadelaktkunstenaars, lederbewerkers, maar ook mandenvlechters, klompenmakers, koetsenbouwers...

Het 'Schatten van*in Mensen'-project plaatst hun verhalen in de schijnwerpers. De verhalen tonen aan dat je soms niet ver hoeft te zoeken om immaterieel, levend erfgoed te ontdekken. Door een portret van hen te maken, in woord en in beeld, hopen de initiatiefnemers dat hun passie ook inspirerend werkt.

Tussen 10 en 22 juni kun je het vakmanschap van de Brusselse 'schatten' ontdekken via bezoeken, wandelingen, ateliers en lezingen. Het volledige programma is te vinden op erfgoedcelbrussel.be. De kick?off van deze projectweek vindt op dinsdag 10 juni plaats in Micromarché. Op het programma van deze avond staan demo’s, korte lezingen, een expo en de voorstelling van een nieuwe publicatie.

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...