contact
MyEtwie
In de kijker

School voor Scheepsmodelbouw online

Gepubliceerd op 26/10/2016
scheepsmodelbouw_website

De School voor Scheepsmodelbouw in Baasrode heeft onlangs een eigen website gelanceerd. Op www.schoolvoorscheepsmodelbouw.be draagt de School haar missie - het bewaren en het doorgeven van het nautische erfgoed uit de Scheldedelta - nu ook online uit. De website is opgevat als een digitaal kenniscentrum, met heel wat informatie, die rijkelijk wordt geïllustreerd met beeldmateriaal. Met een muisklik kom je terecht tussen historische schepen, scheepsmodellen en restauraties.

De werking van de School voor Scheepsmodelbouw berust op drie pijlers: de grondige studie van historische schepen, de bouw van historische scheepsmodellen naar authentieke plannen en de restauratie van scheepsmodellen op basis van een historisch verantwoorde aanpak. De nadruk ligt op schepen die gebouwd werden op de werven aan de Schelde. De School heeft de voorbije jaren een stevige reputatie opgebouwd in de wereld van het nautisch-maritiem erfgoed. Drijvende kracht is meester-modelbouwer Maurice Kaak, voormalig restaurator bij het Nationaal Scheepvaartmuseum te Antwerpen.

Wil je ook eens met eigen ogen zien hoe zo'n scheepsmodel tot stand komt? Iedere zaterdag zijn alle geïnteresseerden van 10u tot 18u welkom in het atelier, dat gelegen is op de site van de Scheepswerven Baasrode aan de Sint-Ursmarusstraat 135 in Baasrode (Dendermonde). De toegang is gratis.

www.schoolvoorscheepsmodelbouw.be

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...