contact
MyEtwie
In de kijker

Stadsmuseum Lier verzamelt materiaal over drukkerij en uitgeverij Van In!

Gepubliceerd op 22/09/2020
Categorie
20200908_collectiedag_voorbeeld_van_in_1

In het voorjaar van 2022 brengt stadsmuseum Lier een grote tentoonstelling over uitgeverij, drukkerij en boekhandel Van In. Het museum is daarvoor aanvullend op zoek naar materialen en verhalen die te maken hebben met Van In en organiseert een heuse collectiedag op 27 september 2020.

Van In wie? Van In wat? Ruim 200 jaar geleden richtten de vijf gebroeders Van In een drukkerij op in Lier. Ze traden daarme in de voetsporen van Verhoeven en Le Tellier (1763-1837), de eerste drukkers in de stad. Hun bedrijf groeide gestaag en legde zich naast drukken toe op het uitgeven en verkopen van boeken in hun eigen boekhandel aan de Grote Markt. Vandaag staat Van In bekend als de belangrijkste educatieve uitgeverij in Vlaanderen.

Heb jij materiaal om deze boeiende geschiedenis te stofferen? Het stadsmuseum is geïnteresseerd in elke snipper papier ooit gedrukt en/of uitgegeven door Gebroeders Van In en Uitgeverij Joseph Van In & Co: devotieboeken, jeugdboeken, schoolboeken, affiches, folders, publicitair drukwerk, … Denk ook aan foto’s, facturen, brieven, kattenbelletjes, filmpjes of didactisch schoolmateriaal. Elke getuigenis of anekdote over het boekbedrijf, de drukkerij en uitgeverij in Lier is welkom. Het stadsmuseum digitaliseert en registreert jouw inbreng op de collectiedag. Zo is het alvast verzekerd van een toekomst. Voorwerpen mag je terug meenemen naar huis. Mogelijk komt jouw verhaal of voorwerp later in de tentoonstelling!

Praktisch

De collectiedag vindt plaats op zondag 27 september 2020 van 14 uur tot 17 uur in het Stadsmuseum, Florent Van Cauwenberghstraat 14, 2500 Lier. Wie met interessant materiaal of verhaal wenst langs te komen op de collectiedag, belt best vooraf naar het Stadsmuseum om een tijdstip af te spreken, zodat de registratie onder veilige en vlotte omstandigheden kan verlopen (stadsmuseum@lier.be - 03 8000 396).

Meer informatie op: www.stadsmuseumlier.be

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...