contact
MyEtwie
In de kijker

Stoom, koetsen en vakmanschap op Bokrijkdagen

Gepubliceerd op 20/06/2017
bokrijk_stoom16b

In de zomervakantie valt er in het Openluchtmuseum Bokrijk nog meer te beleven dan anders. Zo staan de zondagse Bokrijkdagen de komende weken helemaal in het teken van de techniek. Op 16 juli komen indrukwekkende 20ste-eeuwse stoommachines langs, op 30 juli staat een historische koetsenparade op het programma, en op 6 augustus is er een themadag gewijd aan Bokrijks vakmanschap.

Ook benieuwd hoe de grootste machines van weleer werkten, zonder de benzine of elektriciteit van nu? Op zondag 16 juli ontdek je de kracht van stoom. Je bewondert de indrukwekkende machines uit het begin van de 20ste eeuw, zoals een stoomtractor, een stoomwals of een stoombus. Zowel machines op ware grootte als schaalmodellen en miniaturen zijn te bezichtigen.

Tijdens de historische koetsenparade op zondag 30 juli kan je je vergapen aan meer dan twintig antieke koetsen, paarden, typische klederdracht, hoeden... Je kan ook vakmensen zoals de hoefsmid of wagenmaker aan het werk zien én zelfs een handje helpen.

Op de dag van het Bokrijks vakmanschap, op 6 augustus, kom je alles te weten over eeuwenoude technieken en hedendaags vakmanschap. Naast demonstraties zoals strodekken, kan je ook actief deelnemen aan workshops. Er zijn tal van initiaties zoals weven, hout snijden, smeden en glas in lood leggen. Volg een toelichting over artisanaal bier brouwen of woon een demonstratie stroop stoken bij.

Meer info: www.bokrijk.be

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...