contact
MyEtwie
In de kijker

Stoom, vakmanschap en koetsen op Bokrijkdagen

Gepubliceerd op 13/07/2015
bokrijkstoom15

In de zomervakantie valt er in het Openluchtmuseum Bokrijk nog meer te beleven dan anders. Zo staan de zondagse Bokrijkdagen de komende weken helemaal in het teken van de techniek. Op 19 juli komen indrukwekkende 20ste-eeuwse stoommachines langs, op 26 juli is er een themadag gewijd aan Bokrijks vakmanschap en op 2 augustus staat een historische koetsenparade op het programma.

Ook benieuwd hoe de grootste machines van weleer werkten, zonder de benzine of elektriciteit van nu? Ontdek de kracht van stoom op 19 juli. Op het Kempisch dorpsplein bewonder je indrukwekkende machines uit het begin van de 20ste eeuw, zoals een stoomtractor, stoomwals of een stoomlocomotief. Zowel machines op ware grootte als schaalmodellen en miniaturen zijn te bezichtigen.

Op de dag van het Bokrijks vakmanschap, op 26 juli, kom je alles te weten over eeuwenoude technieken en hedendaags vakmanschap. Vakmensen demonstreren de hele dag hun kennis en kunde. Naast demonstraties zoals lemen of zeisen, kan je ook actief deelnemen aan workshops. Maak bijvoorbeeld een kaars uit bijenwas, bewerk een lederen sleutelhanger of volg een workshop smeden.

Tijdens de historische koetsenparade op zondag 2 augustus kan je je vergapen aan koetsen, paarden, typische klederdracht, hoeden... Op het Kempens dorpsplein leer je alles over het vervoer van vroeger: hoe werden die sprookjesachtige koetsen gemaakt? In een demonstratie kom je te weten hoe hoefijzers vorm kregen, hoe de paarden beslaan werden, en hoe een zadel of gareel werd vervaardigd.

Meer info: www.bokrijk.be

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...