contact
MyEtwie
In de kijker

Stoom, vakmanschap en koetsen op Bokrijkdagen

Gepubliceerd op 12/07/2016
bokrijk_stoom16b

In de zomervakantie valt er in het Openluchtmuseum Bokrijk nog meer te beleven dan anders. Zo staan de zondagse Bokrijkdagen de komende weken helemaal in het teken van de techniek. Op 17 juli komen indrukwekkende 20ste-eeuwse stoommachines langs, op 24 juli is er een themadag gewijd aan Bokrijks vakmanschap en op 31 juli staat een historische koetsenparade op het programma.

Ook benieuwd hoe de grootste machines van weleer werkten, zonder de benzine of elektriciteit van nu? Ontdek de kracht van stoom op 17 juli. Je bewondert de indrukwekkende machines uit het begin van de 20ste eeuw, zoals een stoomtractor, een stoomwals of een stoombus. Zowel machines op ware grootte als schaalmodellen en miniaturen zijn te bezichtigen.

Op de dag van het Bokrijks vakmanschap, op 24 juli, kom je alles te weten over eeuwenoude technieken en hedendaags vakmanschap. Vakmensen demonstreren de hele dag hun kennis en kunde. Naast demonstraties zoals strodekken of touwslaan, kan je ook actief deelnemen aan workshops. Er zijn tal van initiaties zoals smeden, glas in lood bewerken, weven of figuren uit hout snijden. Ook hedendaagse ontwerpers komen aan bod: ontdek re- en upcycling én 3D-technologie. Het creatief collectief TAAT gaat aan de slag met bomen uit het park. Bouw zelf mee aan het tijdelijk houten paviljoen ‘BOKRIJK SENGU’!

Tijdens de historische koetsenparade op zondag 31 juli kan je je vergapen aan meer dan twintig antieke koetsen, paarden, typische klederdracht, hoeden... Je kan ook vakmensen zoals de hoefsmid of wagenmaker aan het werk zien én zelfs een handje helpen.

Meer info: www.bokrijk.be

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...