contact
MyEtwie
In de kijker

Stoomtreinfestival 2017: van paard naar stoom!

Gepubliceerd op 11/04/2017
stoomfestival17

Tijdens het weekend van 29 april tot 1 mei organiseert de vzw Stoomcentrum Maldegem het jaarlijkse stoomtreinfestival, met dit jaar maar liefst zes locomotieven onder stoom.

Deze editie heeft als centraal thema 'Van paard naar stoom'. Precies 200 jaar begon industrieel John Cockerill immers met de modernisering van de Luikse staalindustrie, een belangrijke impuls voor de ontwikkeling van de spoorwegen én de stoomlocomotief. Langzaam maar zeker verdreef de stoomtrein het paard als vervoersmiddel en in de industrie. Het Stoomfestival zet deze historische gebeurtenis drie dagen lang in de verf met shows met acteurs in Victoriaanse kledij die van een historische koets op de stoomtrein overstappen, parades van koetsen en ritjes met een paardentram of een huifkar...

Om het uur kunnen bezoekers meerijden met een stoomtrein tussen Maldegem en Eeklo, in pluchen zetels of op houten banken. Dit jaar worden de Austerity, Fred en Yvonne bijgestaan door de Tubize AD05 van de CFV3V. Uniek is ook het smalspoor, met twee stoomlocomotieven uit Groot-Brittannië en open rijtuigjes. Ten slotte is er een kleine spoorbeurs met boeken, speelgoed en video’s... en horeca!

Alle praktische informatie over het Stoomfestival is te vinden op stoomcentrum.be.

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...