contact
MyEtwie
In de kijker

Studiebezoek restauratieproject Wielemans-Ceuppens op 23 augustus

Gepubliceerd op 18/07/2016
wielemans_studiebezoek

Op dinsdag 23 augustus organiseert ETWIE een inspirerend studiebezoek aan het restauratieproject van de machines van de voormalige brouwerij Wielemans-Ceuppens in Vorst (Brussel). Tijdens een exclusieve rondleiding in de machinezaal lichten experten van Brusselfabriek de doelstellingen en de resultaten van het project toe. Deze activiteit is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in industrieel erfgoed.

De beschermde machinezaal, een stille getuige van de gouden eeuw van de befaamde brouwerij Wielemans-Ceuppens, wordt sinds begin dit jaar gerestaureerd door BrusselFabriek. Enkele weken geleden ging de tweede fase van het restauratieproject van start. Terwijl eerder al onder meer de unieke De La Vergne-compressor en de rolbrug werden aangepakt, worden in deze fase de Carels-stoommachine en de Sulzer-compressor gerestaureerd. Begin september wordt het project afgerond.

Het project draait echter niet alleen om de restauratie van industrieel erfgoed, maar heeft ook een uitgesproken socio-culturele en didactische invalshoek. Zo worden een aantal jonge vakmannen opgeleid tijdens het project, en zullen de 100 jaar oude machines na de restauratie ingezet worden voor didactische doeleinden. Je vindt meer achtergrondinfo op deze pagina of op wielemansmachines.com.

De rondleiding zal plaatsvinden op dinsdag 23 augustus, van 15u tot 17u. Samenkomst is voorzien om 14u45 aan het BRASS-gebouw (Van Volxemlaan 364, 1190 Vorst). Dit gebouw ligt naast het centrum voor hedendaagse kunst WIELS, op ca. 15 minuten wandelen van het station Brussel-Zuid. Je kunt ook tram 82 of 97 nemen (halte Wiels). Meer info over de bereikbaarheid vind je op wiels.org.

Deelname aan dit bezoek kost 5 euro per persoon (ter plaatse cash te betalen). Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar info@etwie.be met vermelding van het aantal personen. Het aantal deelnemers is beperkt tot 25, dus schrijf je zo snel mogelijk in! NB: de rondleiding wordt gegeven in het Frans.

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...