contact
MyEtwie
In de kijker

Tapijtsgeest: expo over pooltextiel

Gepubliceerd op 02/10/2020
Categorie
img_20191217_0001

In het kader van hun werking en onderzoek rond het erfgoed van pooltextiel lanceert Erfgoed Zuidwest van 9 oktober tot 8 november de expo 'Tapijtsgeest' in Deerlijk.

Heel wat tapijten en meubelstoffen - pooltextiel dus - worden sinds de jaren 1950 in Zuid-West-Vlaanderen geproduceerd. Kamerbreed, hoogpolig of vliegend. De expo Tapijtsgeest neemt je mee naar de wereld van schietspoelen, (thuis)wevers, kartonkappers, bobijnopzetters en een dreunend 'rekkeketjek'!

Het concept wijkt sterk af van een 'klassieke' expo'. Er zijn vijftien tentoonstellingsdozen te ontdekken. Van een doos vol straffe verhalen of wat slow TV tot doe-dozen en zelfs een escape-room-meets-detectivespel-doos. Je kan ze allemaal ontdekken tijdens de expo, of een doos reserveren om thuis in je eigen bubbel en op eigen tempo te ontdekken.

Alle informatie over de expo vind je op de website van Tapijtsgeest, waar je je bezoek aan de expo kan reserveren, maar ook een overzicht vindt van de dozen, hun inhoud en hoe je deze kan reserveren voor thuis. De expo Tapijtsgeest reist daarna verder naar de bibliotheek van Zwevegem (10/11 tot 7/12) en Texture in Kortrijk (8/12-18/01/2021).

> Klik hier om de flyer te downloaden. <

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...