contact
MyEtwie
In de kijker

Telegrafie-expert Fons Vanden Berghen deelt kennis op vernieuwde website

Gepubliceerd op 14/03/2017
fonsvdb

Verzamelaar van historische telegrafen Fons Vanden Berghen heeft zijn website www.telegraphy.eu vernieuwd. De website is een belangrijke bron van informatie over de geschiedenis van de telegrafie.

Naast heel wat informatie over de verzameling en de activiteiten van Vanden Berghen, kun je op de website ook een selectie van artikels downloaden die hij de voorbije jaren publiceerde in binnen- en buitenlandse tijdschriften. De bijdragen handelen onder meer over het begin van de elektrische telegrafie in België en Nederland, de rol van Samuel Morse en Werner Siemens, de wijzertelegrafen van Breguet... Inspirerend is ook een artikel waarin Vanden Berghen zijn ervaringen met het aanleggen van een technische verzameling deelt. Verder zijn er ook nog een aantal filmpjes van werkende toestellen te bewonderen, net als foto-reportages over enkele tentoonstellingen van de collectie.

Wie zich echt wil verdiepen in de historische aspecten van de opkomst van de telegrafie in België en de technologische evolutie van de apparatuur, kan op de website gratis een digitale versie van het boek 'Het Internet van de 19de eeuw' downloaden. Dit boek telt 434 pagina's, en is geïllustreerd met 650 foto's.

Neem dus zeker eens een kijkje op www.telegraphy.eu.

Ook een andere website van Vanden Berghen is nog steeds beschikbaar: www.telegraphsofeurope.net.