contact
MyEtwie
In de kijker

TWI-erfgoed en het Europees erfgoedjaar

Gepubliceerd op 02/03/2018
eych2018_logos_yellow-nl-300_002_0

In het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed wordt het TWI-erfgoed in binnen- en buitenland onder de aandacht gebracht. We zetten een aantal initiatieven op een rijtje.

Themamaanden E-FAITH

Dit weekend wordt in Izegem de aftrap gegeven van de eerste themamaand gewijd aan het erfgoed van energie en aandrijving. Met de organisatie van in totaal zes themamaanden wil initiatiefnemer E-FAITH, de Europese Federatie van Verenigingen voor Industrieel en Technisch Erfgoed, het behoud en ontsluiting van technisch en industrieel erfgoed onder de aandacht brengen.
De stoommachine van de voormalige elektriciteitscentrale ETIZ wordt opengesteld voor een geleid bezoek. Het zwaartepunt van deze themamaand ligt evenwel in het weekend van 17 en 18 maart, wanneer sites in binnen- en buitenland hun deuren openzetten.

Meer informatie over de huidige en volgende themamaanden is te vinden op de website van E-FAITH.

ETWIE

Op 17 maart vindt de zesde ontmoetingsdag plaats van ETWIE in Antwerpen. De rode draad voor de ontmoetingsdag wordt gevormd door interessante expertise-uitwisseling en inspirerende projecten rond TWIE die ontstaan zijn door samenwerking over de landsgrenzen heen.

Er zijn nog maar een paar plaatsen vrij voor onze ontmoetingsdag. Inschrijven kan via deze link.

ERIH

Het Europees netwerk ERIH bundelt op zijn website diverse interessante congressen, evenementen, festivals en beurzen die in heel Europa worden georganiseerd en die ook in het teken staan van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed. Op 1 mei co├Ârdineert ERIH bovendien Work It Out, een Europees dansevenement dat gelijktijdig op verschillende sites in Europa zal plaatsvinden met als doel kinderen en jongeren op een andere manier te laten kennismaken met het industrieel erfgoed.

De kalender en meer informatie over het event zijn terug te vinden op de website van ERIH.

Universeum

De jaarlijks terugkerende Europese erfgoeddag voor academisch erfgoed vindt op 18 november plaats. Centraal thema voor deze editie is sociale en ecologische duurzaamheid. Universiteiten kunnen in het maatschappelijke debat daarrond een belangrijke bijdrage leveren. Ook via het academisch erfgoed beheerd door de universiteiten kan dit onder de aandacht gebracht worden.

De website van Universeum biedt meer informatie over de Europese erfgoeddag voor academisch erfgoed.

Nog een interessant initiatief om het erfgoed van techniek, wetenschap en industrie in de kijker te plaatsen in het kader van dit Erfgoedjaar? Neem dan zeker met ons contact op via info@etwie.be!

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...