contact
MyEtwie
In de kijker

Uitreiking Sarton-medaille aan Patrick Allegaert

Gepubliceerd op 04/01/2018
sartonlogo

Op donderdag 11 januari vindt in Gent de uitreiking plaats van de Sarton-medaille aan Patrick Allegaert. Ter gelegenheid van deze uitreiking geeft Allegaert de voordracht 'Museum dr. Jospeh Guislain - communiceren over geschiedenis en actualiteit van de psychiatrie'.

Patrick Allegaert is artistiek adviseur bij het Museum Dr. Guislain en gewezen voorzitter van Hospitium vzw. Op voordracht van het Gents Universiteitsmuseum ontvangt hij een Sarton-medaille als erkenning voor zijn inzet en engagement in het bespreekbaar maken van de geschiedenis van de psychiatrie.

De uitreiking vindt plaats op donderdag 11 januari 2018 om 16u in de zaal August Vermeylen (Het Pand, Onderbergen 1, 9000 Gent). Aansluitend is een receptie voorzien. Deelname is gratis, maar de plaatsen zijn beperkt. Inschrijven kan tot 9 januari via https://webappsx.ugent.be/eventManager/events/Allegaert

Over de Sarton-medaille
Sinds 1986 wordt door de Universiteit Gent jaarlijks de George Sarton Leerstoel voor Geschiedenis van de Wetenschappen georganiseerd, als hulde aan de pioniersrol die George Sarton binnen deze discipline heeft gespeeld. Hiertoe nomineren de leden van het Sartoncomité uit hun eigen kennisveld een kandidaat voor de leerstoel, die gedurende hun carrière blijk heeft gegeven van een diepgaande interesse voor de geschiedenis van deze discipline. Uit deze kandidaten wordt de laureaat voor de leerstoel gekozen; de andere genomineerden worden gehonoreerd met een medaille. Samen verzorgen zij een reeks lezingen waarbij de wetenschapsgeschiedenis centraal staat.

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...