contact
MyEtwie
In de kijker

Uitstap maritiem erfgoed!

Gepubliceerd op 25/08/2021
Categorie
scheepswerf_baasrode_provincieoostvlaanderen_geenattributie_etwie
Foto: Scheepswerf in Baasrode (bron: website Provincie Oost-Vlaanderen)

De Vrienden van het Industriemuseum organiseren op zaterdag 4 september in samenwerking met ETWIE een uitstap in het teken van het maritiem erfgoed. Waander Devillé, conservator maritieme collecties van het MAS, neemt ons op sleeptouw door het rijke maritieme erfgoed van de provincie Oost-Vlaanderen.

Programma

We zetten eerst koers naar het Scheepvaartmuseum in Baasrode. Daar bezichtigen we niet alleen onze eerste scheepswerf van de dag, maar krijgen we ook een boeiende kijk achter de schermen in het voormalige atelier.

Na een lichte lunch zetten we onze daguitstap verder op de voormalige Boelwerf in Temse. Een oud-werknemer van de werf vertelt ons uit de eerste hand hoe het was om op de werf te werken. Een razend actuele site, met de huidige problematiek rond het behoud van de torenkraan.

Onze dag eindigt bij de vrijwilligers van Tolerant. Met hun vzw ijveren ze voor het behoud van authentieke Vlaamse en Zeeuwse schepen en ambachten. Ze ontvangen ons in hun atelier aan de Schelde, en wijden ons in in de wereld van renovatie van klassieke schepen.

Praktisch

  • Wanneer: zaterdag 4 september 2021, van 10 tot 17.30 uur

  • Waar: start in Baasrode, einde in Rupelmonde. Deelnemers gebruiken eigen vervoer; een duidelijk overzicht van waar je verwacht wordt, wordt bezorgd bij de inschrijving

  • Prijs: 40 euro (inclusief lunch, toegangsgelden en gids)

  • Inschrijven kan via deze link tot en met woensdag 1 september 2021 om 17 uur

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...