contact
MyEtwie
In de kijker

Van Plaat tot Schip

Gepubliceerd op 06/04/2015
Categorie
vanplaattotschip

In Temse opende vandaag de tentoonstelling 'Van Plaat van Schip', een initiatief van erfgoedvereniging Op Stoapel. Aan de hand van historische foto's, maquettes en scheepsmodellen kom je op de tentoonstelling meer te weten over het bouwproces van de schepen op de Boelwerf.

Om de kennis van de scheepsbouw niet verloren te laten gaan, legt de tentoonstelling aan het grote publiek uit hoe een schip werd gebouwd en welke afdelingen en beroepen er op de scheepswerf bestonden. Hiervoor kon een beroep gedaan worden op de knowhow van vele oud-werknemers van de Boelwerf. Uiteraard komt ook de geschiedenis van de Boelwerf zelf uitgebreid aan bod. Blikvanger is een grote maquette die speciaal voor de tentoonstelling werd gemaakt. Verschillende scheepsmodellen illustreren ten slotte het resultaat van de scheepsbouwactiviteiten in Temse.

De tentoonstelling loopt nog tot en met 26 april tijdens de openingsuren van administratief centrum De Zaat (Frans Boelplein 1, Temse). Op Erfgoeddag kunnen alle scheepsmodellen vrij bezocht worden en is er gelegenheid om een drankje te nuttigen in praatcafé De Arcke.

Meer info op www.opstoapel.org.

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...