contact
MyEtwie
In de kijker

Vooropening van museum Eperon d'Or

Gepubliceerd op 29/04/2016
eperon_dor

Eperon d'Or in Izegem licht tijdelijk een tipje van de sluier op: van Erfgoeddag op 28 april tot het weekend na Open Monumentendag op 18 september wordt het museum in de voormalige schoenfabriek opengesteld voor het publiek. Tijdens het eerste weekend bezochten ruim 2500 bezoekers de nieuwe museumsite.

In 2011 begonnen de werken om de leegstaande fabriekssite van Eperon d'Or om te vormen tot museumsite met streekbezoekerscentrum. De renovatie van het beeldbepalende art-decogebouw werd reeds voltooid, waardoor een eerste deel van de permanente tentoonstelling opgebouwd kon worden. De werken aan de achterliggende fabriekshallen gaan onverminderd verder.

In het voorgebouw wordt de evolutie van een landelijke, ambachtelijke samenleving naar een industriestad getoond, een verhaal van groei en tegenslag. Hier ontdek je de parels uit de collectie van het Izegemse schoen- en borstelmuseum en worden enkele opmerkelijke figuren uit deze nijverheden op de voorgrond geplaatst. In het kader van Erfgoeddag is er een tijdelijke tentoonstelling over 'Rituelen' i.v.m. schoenen en borstels.

Bij deze vooropening hanteert het museum een speciaal kortingstarief. Wie tijdens de periode van 24 april tot 18 september het museum bezoekt, krijgt bovendien een kortingsbon die gebruikt kan worden om het volledige museum te ontdekken, zodra deze officieel geopend wordt.

Meer informatie op www.musea.izegem.be

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...