contact
MyEtwie
In de kijker

VVIA bezoekt Stoommuseum Bakkersmolen

Gepubliceerd op 25/05/2015
wildert_bakkersmolen

De Antwerpse afdeling van de Vlaamse Vereniging voor Industriële Archeologie (VVIA) organiseert op zaterdag 13 juni, in samenwerking met de Werkgroep Industriële Archeologie van de Vlaamse Ingenieurskamer, een interessant bezoek aan de Bakkersmolen in Wildert (Essen). Onder leiding van ingenieur René Weyn wordt er een bezoek gebracht aan de collectie van het stoommuseum.

De Bakkersmolen, een stenen windmolen, is nog vrij jong. De molen werd tussen 1980 en 1982 gebouwd, in opdracht van bakker Frans De Medts. Achter de molen bevind zich een heus stoommachinemuseum. In dit werkende museum wordt een overzicht gegeven van de werking, historie en ontwikkeling van de stoommachine. Je kunt er diverse grote en kleine stoommachines bekijken, afkomstig uit gemalen, maalderijen en stoomschepen. Bij de molen hoort ook een bakkerij, waarvan de machines worden aangedreven door een stoomlocomobiel, en een treinstation met een stoomtrein.

Inschrijven voor dit bezoek kan via antwerpen@vvia.be, met vermelding van naam en aantal deelnemers. Deelname kost 8 euro voor VVIA-leden en hun partner, of 12 euro voor niet-leden (storten op rekeningnr. BE09 5230 4648 0657 van VVIA-Antwerpen). Deelnemers verzamelen om 9u45 in de Bakkersmolen (Sint-Jansstraat 238, 2910 Wildert). Je vindt alle informatie ook in deze aankondiging (pdf).

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...