contact
MyEtwie
In de kijker

VVIA verkent erfgoed in Gent en Antwerpen

Gepubliceerd op 25/05/2016
droogdokken

De provinciale afdelingen van de Vlaamse Vereniging voor Industriële Archeologie (VVIA) organiseren de komende weken enkele interessante activiteiten voor liefhebbers van industrieel erfgoed.

Op zaterdag 4 juni organiseert de Oost-Vlaamse VVIA-afdeling een stadswandeling rond het industrieel erfgoed in Gent-Zuid en het oude Sint-Pietersdorp. In de loop van de 19de eeuw zorgde het nieuwe Zuidstation voor een enorme stedenbouwkundige ontwikkeling in deze wijk. Op de hoger gelegen gronden werden kloosters omgevormd tot fabrieken, verrezen arbeiderswijken, sociale woningen... Meer info over deze activiteit vind je op industrieelerfgoed.be.

Op donderdag 23 juni organiseert VVIA-Antwerpen, in samenwerking met de werkgroep industriële archeologie van de ie-net senior ingenieurs, een avondwandeling rond de dokken op het Eilandje in Antwerpen. Onder leiding van kenner Albert Himler wordt gefocust op het waardevolle industrieel erfgoed in de haven en de ontwikkelingen in het kader van de werken voor de Noorderlijn. Kers op de taart wordt het panorama vanop de Friendship Building, met de première van een muzikale impressie van het Eilandje door audiovisueel artiest Oliver Alex. Meer info op industrieelerfgoed.be.

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...