contact
MyEtwie
In de kijker

VVIA verkent industrieel erfgoed Turnhout

Gepubliceerd op 11/01/2015
turnhout_stoommachine

De Antwerpse afdeling van de Vlaamse Vereniging voor Industriële Archeologie (VVIA) organiseert op zaterdag 24 januari, in samenwerking met de Werkgroep Industriële Archeologie van de Vlaamse Ingenieurskamer, een interessant bezoek aan Turnhout.

Onder leiding van conservator Filip Cremers wordt eerst een wandeling gemaakt langs enkele industrieel-archeologische relicten in Turnhout (sites Brepols en Glénisson, kalander, watertoren, station…) . Vervolgens staat een rondleiding in het Nationaal Museum van de Speelkaart op het programma. Het museum documenteert de geschiedenis, het gebruik en de fabricage van de speelkaart, en bewaart onder meer authentieke drukpersen, grafische apparatuur en een stoommachine. De namiddag wordt afgesloten met een drankje, aangeboden door VVIA-Antwerpen.

Inschrijven kan via antwerpen@vvia.be, met vermelding van naam en aantal deelnemers. Deelname kost 5 euro voor VVIA-leden en hun partner, of 8 euro voor niet-leden (storten op rekeningnr. BE09 5230 4648 0657 van VVIA-Antwerpen). Deelnemers verzamelen om 13u45 in het museum (Druivenstraat 18, Turnhout).

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...