contact
MyEtwie
In de kijker

Zilvertriënnale met workshops en symposium

Gepubliceerd op 27/01/2020
Categorie
diva

Van 16 februari tot 19 april presenteert DIVA in Antwerpen de negentiende Zilvertriënnale, een van de belangrijkste competities voor hedendaagse zilversmeden. 123 smeden uit 19 landen namen deel, waaronder ook twee Belgische smeden. De resultaten van de triënnale zijn binnenkort te bezichtigen in DIVA.

In het kader van deze expo worden ook een symposium en een masterclass georganiseerd. Tijdens het symposium komen binnen- en buitenlandse zilversmeden spreken over hun werk. Op het programma staan de zilversmid Juliane Schölß, winnares van de 19de Zilvertriënnale. Zij neemt je mee in het ontwerp- en productieproces van haar winnende ensemble kleurrijke bekers. De twee Belgische kandidaten David Huycke en Helena Schepens komen hun werk toelichten aan de hand van een artist talk. De winnares van de jongere promotieprijs Naama Haneman komt haar tactiele werken tonen en toelichten. Zilversmid en jurylid Simone ten Hompel gaat in gesprek met Tom Iriks, atelierverantwoordelijke DIVA, over opvallende trends in de zilversmeedkunst en ze bespreken enkele van haar werken.

Helena Schepens gaat tijdens een vierdaagse masterclass dieper in op perforatietechnieken toegepast op zilver. De Latijnse term Opus Interrasile is afgeleid van het werkwoord interradere, wat zoveel wil zeggen als ‘tussendoor’ of ‘open schrapen’. Het beschrijft de techniek van het perforeren en openwerken van een plaat uit edelmetaal. Met deze techniek kun je delicate en complexe ontwerpen uitvoeren die veel weg hebben van kantwerk. Deze techniek geeft goud- of zilverwerk een zekere lichtheid en transparantie.

Bron: DIVA

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...