contact
MyEtwie
In de kijker

Zin om wat centjes te verdienen met je scriptie?

Gepubliceerd op 24/10/2018
Categorie
dwc_knaw

Een heel lange naam voor een heel interessante prijs: de Gewina-Descartes-Huygens Scriptieprijs voor Wetenschaps- en Universiteitsgeschiedenis zoekt inzendingen!

Gewina, het Belgisch-Nederlands genootschap voor wetenschaps- en universiteitsgeschiedenis, zal in juni 2019 voor de derde keer deze prijs (€750) uitreiken en zoekt masterscripties over wetenschaps- en universiteitsgeschiedenis in de ruimste zin. Schreef je dus je thesis over de geschiedenis hoe men kennis vergaarde, weergaf, verspreidde en opnam? Dat kan zich strekken over vele eeuwen, regio’s en culturen, disciplines en terreinen zoals techniek, menswetenschappen, geneskunde…

Gewina reikt deze prijs uit in samenwerking met het Descartes Centre voor Wetenschapsgeschiedenis en Wetenschapsfilosofie (Universiteit Utrecht) en het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis. Studenten die tussen september 2015 en augustus 2018 afstudeerden aan een Belgische of Nederlandse universiteit komen in aanmerking. De deadline voor inzendingen is 31 december 2018. De scriptie kan worden verstuurd naar s.c.j.r.broere@uva.nl onder vermelding van “Scriptieprijs 2019”. Vernoem alstublieft in de begeleidende email de naam van de auteur en de genoten opleiding.

Bron foto: http://www.dwc.knaw.nl/gemeenschap/