contact
MyEtwie
In de kijker

Zomertip: op bezoek bij de brandweer

Gepubliceerd op 19/07/2019
Categorie
img_5602

Vorig najaar startte bij ETWIE een project rond de waardering van het brandweererfgoed in Vlaanderen. Dat onderzoek loopt nu stilaan op zijn einde. We volgden de vrijwilligers van het Brandweermuseum in Mechelen op bij de herbestemming van hun collectie en waardeerden de enorme collectie van het Brandweermuseum in Aalst. De komende maanden werken we nog verder aan het formuleren van aanbevelingen voor de uitbouw van het museum in Aalst en volgen we de verhuis naar de nieuwe kazerne in Mechelen op.

In het najaar mag je van ons een uitgebreid verslag verwachten van alle acties, waarderingen en conclusies met betrekking tot het brandweererfgoed in Vlaanderen. Wat we wel al kunnen meegeven is dat het brandweereerfgoed in Vlaanderen leeft. En dat er nog veel bewaard is. Dat laatste kan je ook zelf gaan ontdekken!

De meeste hulpverleningszones zetten één maal per jaar de deuren open voor het publiek, waarbij jij en je kroost kunnen kennismaken met alle aspecten van het leven van een brandweerman of -vrouw. Op de website van Fokus 100, één van onze partners bij het waarderen, vind je alle data van de opendeurdagen in België terug. Op de website van de hulpverleningszones vind je meer informatie over de opendeurdagen en de activiteiten hieraan gekoppeld.

Natuurlijk kan je ook altijd elke tweede en vierde zondag van de maand het Brandweermuseum in Aalst bezoeken. Aarzel bij je bezoek zeker niet om al je vragen te stellen aan één van de vrijwilligers, die je met veel enthousiasme zullen meenemen in meer dan 100 jaar brandweergeschiedenis.

Wij wensen je alvast een veilige en verfrissende zomer!

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...