contact
MyEtwie
In de kijker

Zomertip: Peaky Blinders

Gepubliceerd op 29/07/2019
peaky-blinders-gang-lined-010

Zijn de herhalingen van FC De Kampioenen niets voor jou, en mag het wat meer TWIE zijn? Bekijk deze zomer dan zeker eens de Britse historische dramareeks Peaky Blinders.

De reeks speelt zich af in het Birmingham van de jaren 1920. Protagonisten zijn de leden van de familie Shelby, een notoir gezelschap dat via allerlei illegale praktijken en misdaad de plak zwaait in deze industriestad. De reeks gaat niet over TWIE als dusdanig, maar ademt door de setting wel die sfeer uit.

Birmingham is door zijn verschillende activiteiten een heel belangrijke industriestad geweest (transport, metaalindustrie, communicatie...). Het meest bekend zijn ongetwijfeld Boulton en Watt, die zich eind 18de eeuw vestigden in Birmingham en uitgroeiden tot de belangrijkste producent van stoommachines in die periode. In het Thinktank Science Museum in Birmingham wordt onder meer het verhaal van Boulton en Watt verteld aan de hand van Smethwick Engine, volgens het museum de oudste nog werkende stoommachine ter wereld.

Ondertussen is de reeks toe aan het vijfde seizoen. Veel kijkplezier!