contact
MyEtwie
Actor

Automobiel Museum Mahymobiles

  • Museum

De Gentse autohandelaar Ghislain Mahy bouwde na de Tweede Wereldoorlog een indrukwekkende collectie oldtimers uit, die hij ook zelf restaureerde. De collectie werd eerst ondergebracht in het voormalige 'Wintercircus' in Gent, waar in 1954 de 'Garage Mahy' opende. Om de collectie ook aan het publiek te kunnen tonen, werd in 1970 het Provinciaal Automuseum in Houthalen geopend, een van de eerste automusea in Europa.

In 1986 verhuisde het museum naar het Brusselse Jubelpark. In 'Autoworld' werd echter slechts een vierde van de collectie getoond. De andere 800 oldtimers verhuisden in 1997 van Gent naar Leuze-en-Hainaut, samen met tonnen wisselstukken, oud gereedschap, didactisch materiaal en de privébibliotheek van Mahy. In 2000 kreeg dit museum de naam 'Mahymobiles'.

De collectie bevat voertuigen uit gans de wereld, benzinewagens, stoomwagens, elektrische wagens, vrachtwagens, autobussen, pedaalwagentjes, paardenkoetsen en sleden. Ze vertellen de geschiedenis van de automobiel vanaf 1895 tot heden. Liefhebbers van mechaniek vinden in de didactische zaal opengesneden chassis en motoren. Mahymobiles toont ook een verzameling miniaturen en een overzicht van tweewielers (fietsen en motorfietsen).

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...