contact
MyEtwie
In de kijker

Ontdek de ruwe reserves uit de oldtimercollectie van Mahy in Gent

Gepubliceerd op 01/09/2021
Categorie
DE RESERVE_WOUTERRAMOENS_ETWIE
Foto: © Wouter Ramoens

Ooit was het grote Wintercircus in Gent volgestouwd met de bijzonder omvangrijke oldtimercollectie van de familie Mahy. Toen zelfs deze locatie te klein werd verhuisde de verzameling naar een nieuwe locatie in Leuze, waar het museum Mahymobiles uit de grond werd gestampt. Met bijna duizend unieke voertuigen, doet het geheel de harten van heel wat oldtimerfanaten sneller slaan. Hoewel het museum zo'n driehonderd zorgvuldig gerestaureerde en piekfijn onderhouden exemplaren toont, blijven er tot nu toe nog heel wat verhalen en voertuigen verborgen in de depots.

MAHY EXPO_WOUTERRAMOENS_ETWIE
Foto: © Wouter Ramoens
DE RESERVE2_WOUTERRAMOENS_ETWIE
Foto: © Wouter Ramoens

Mahy Expo 'A family of cars': de collectie is tijdelijk terug naar Gent!

Gepassioneerd verzamelaar Michel Mahy sloeg de handen in elkaar met gekend fotograaf Wouter Ramoens en Jan De Geest, directeur van beursorganisator IJF-IFAS om deze onaangetaste auto-reserve voor het eerst met een breder publiek te delen. Als locatie werd de leegstaande Vynckier-fabriek in Gent gekozen. Zo komt de collectie, na meer dan 20 jaar afwezigheid, toch een beetje terug thuis op een plek die ook een zekere link heeft met het autogebeuren.

Verwacht je bij de Mahy Expo niet aan opgeblonken chroom of spiegelend lakwerk. Nee, de bezoeker wordt een breed palet van talloze voertuigen met een brute patina van stof, roest, aftrekkende verf, gescheurd leer, kapotte ramen en platte banden voorgeschoteld. Bruut, maar tegelijk vreemd aantrekkelijk. Naast fysieke, enigzins gedeukte exemplaren, wordt de bezoeker ook visueel getrakteerd op een resem grote beelden van fotograaf Wouter Rawoens. Hij liet 50 pareltjes uit de Mahy-reserve naar een fotostudio takelen, sleepte ze daar op één of andere manier zonder kleerscheuren binnen om ze dan met de juiste belichting op een witte achtergrond op de gevoelige plaat te vereeuwigen. Als waren het gloednieuwe modellen die straks in een foldertje zullen staan.

De motivatie voor deze uitzonderlijke fotoshoot blijkt tweeledig. Enerzijds zijn deze beelden eenvoudiger te verplaatsen dan de selectie geblutste wagens die toch met flink wat zorg behandeld moeten worden om ze nog zo goed mogelijk intact te houden. Anderzijds kan de liefhebber dankzij deze beelden ook thuis nagenieten met het bijhorende fotoboek.

STUDIOSHOT_WOUTERRAMOENS_ETWIE
Foto: © Wouter Ramoens
STUDIOSHOT2_WOUTERRAMOENS_ETWIE
Foto: © Wouter Ramoens

Praktische info:

  • De expo loopt van 9 september tot 31 oktober 2021, dagelijks te bezoeken van 10u tot 18u

  • Locatie: Site Vynckier, Nieuwevaart 51-53. Meer info over bereikbaarheid hier.

  • Tickets reserveren via de webshop van Mahy Expo

  • Voor groepsbezoeken of de organisatie van noctures, contact opnemen met de organisatie.

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...