contact
MyEtwie
Actor

Collectie Wiskunde UGent

  • Collectie
Campus Sterre, gebouwen S22 en S25
Gent
Ga naar

De collectie behoort tot devakgroep Wiskunde. Ze bestaatuit ongeveer 30 wiskundige modellen in hout en metaal.die zijn tentoongesteld. Er zijn in het totaal ongeveer 100 stukken, maar wegens plaatsgebrek worden deze niet tentoongesteld. Alle stukken behoren tot de priv├ęcollectie van Jean-Marie Dendoncker.Jean-Marie Dendoncker, leerkracht wiskunde aan het St. Barbarbacollege in Gent en praktijkassistent binnen de vakgroep toegepaste wiskunde en informatica heeft de modellen vervaardigd.De collectie werd in 2007 van het St. Barbaracollege overgebracht naar vakgroep Wiskunde.

De modellen werden gemaakt als didactisch materiaal en worden gebruikt in de colleges. Op aanvraag worden rondleidingen gegeven voor leerlingen uit het middelbaar onderwijs.

De collectie is niet systematisch geïnventariseerd. Bij de tentoongestelde modellen zijn er kaartjes met uitleg aangebracht om het object beter te kunnen plaatsen in een wetenschappelijke context.De collectie wordt tentoongesteld in het auditorium en de omringende gangen van gebouw S25 (vakgroep Wiskunde). De objecten bevinden zich in vitrines die op maat zijn gemaakt of van het plafond hangen.

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...