contact
MyEtwie
Actor

Shoes or no shoes

  • Museum
  • Priv√©verzameling

Shoes or no shoes (SONS) is een privémuseum gewijd aan schoenen. De collectie bevat meerdere invalshoeken.Zo is er een etnografische collectie van meer dan 3000 paar schoenen uit meer dan 155 landen en regio's verzameld door Nederlander William Habraken. William groeide op in zijn vaders schoenhandel in Eindhoven en reisde als groothandelaar in schoenen de wereld rond. Een unieke collectie van een onschatbare cultuurhistorische waarde.

Daarnaast is er een collectie van meer dan 1200 door kunstenaars bewerkte schoenen en kunstwerken met schoenen, verzameld door Pierre Bogaerts en Veerle Swenters, een Antwerps schoenmakerskoppel. Ze verzamelden naar aanleiding van een kunstproject met de vraag: zijnop een sokkel geplaatste schoenen, gedragen en gesigneerd door een kunstenaar kunst? Ze blijven het antwoord schuldig maar het resultaat is er niet minder om: een prachtige collectie mooi vormgegeven in het museum.

Op de benedenverdieping bevindt zich nog een collectie unieke stukken van de bekendste schoendesigners zoals Manolo Blahnik en Steve MAdden. Tenslotte huist er sinds 2016 een sneakercollectie met oudere en nieuwere modellen van het merk Patrick en daarnaast zelfdzame en prijzige sneakers van andere merken.

Alle items zijn ook individueel gefotografeerd en via de website te bekijken. Elk jaar stellen ze ook de schoenen tentoon die de afdeling schoenenontwerpen van het SASK maakt.

Het gebouw waarin het museum van de Cortina-group huist was voordien een kunstgalerij, nu eigendom van Dirk Vanderschueren. Ontwerper is Emile Veranneman en architect Christiaan Vander Plaetse. De baksteen aan de buitenkant werd helemaal overtrokken met een loden schil voor SONS. Buiten zijn nog enkele kunstwerken te zien in het grasperk.

Thema's

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...