contact
MyEtwie
Actor

Steenschuit vzw

  • Organisatie

De Steenschuit is een vereniging die 1991 werd opgericht om langdurig werklozen en kansarmen een stiel aan te leren en te integreren in de arbeidsmarkt.Als opleidingspartner van de VDAB probeert de vereniging werkzoekenden om te scholen tot echte vakmannen.

De Steenschuit bouwde twee houten schepen - de tweemastschoener Rupel en een replica van een Gentse barge. Sinds 2013 is men bezig een replica te maken van de historische driemaster Belgica, om het Belgisch maritiem erfgoed in de kijker te zetten en een licht te werpen op het leven op de zuidpool, het verloop van de eerste expeditie ernaartoe en de huidige rol van Belgiƫ op de zuidpool. Ook werd de zeilklipper Clotilde gerestaureerd en opgesteld als museumschip in het Nautisch Bezoekerscentrum Rupelstreek in Boom.

Sinds 2017 werpt de vzw zich niet langer op als een opleidingscentrum in klassieke scheepsbouwtechnieken maar wel als een polyvalent opleidingsproject voor langdurig werkzoekenden met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt.

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...