contact
MyEtwie
Actor

War Heritage Institute

  • Organisatie

Het War Heritage Institute (WHI) werd opgericht in 2017 en groepeert het Fort van Breendonk, het Instituut voor Veteranen - NIOOO, het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis en de Historische Pool van Defensie.

Het WHI heeft als missie het valoriseren van het Belgische militaire erfgoed en de herinnering aan de gewapende conflicten op Belgisch grondgebied of die conflicten met inzet van Belgen in het buitenland. Deze missie houdt het beheer, het verwerven en de restauratie van collectiestukken, documenten en immateriƫle getuigenissen in voor de periode vanaf de middeleeuwen tot heden. Het WHI beheert en coƶrdineert een netwerk van uitzonderlijke musea en militaire sites. Het WHI staat voor een multidisciplinaire interpretatie door deze sites te kaderen in hun militaire, politieke, technologische, economische, sociale en culturele context.

Titel Auteur Jaar
144 Civil and Military Aircraft. The Aviation Department of the Royal Army Museum in Brussels Charlie DE LA ROYERE 2016 Bekijk de publicatie
Passie geeft vleugels: luchtvaarterfgoed in musea en daarbuiten Marc VANVAECK 2021 Bekijk de publicatie

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...