contact
MyEtwie
In de kijker

[3D]IY: afsluitende studiedag Duiken in de Machine

Gepubliceerd op 24/04/2017
duikenindemachine_mj

Een mechanische rekenmachine, een hopplukmachine, een spinmachine, een zwingelturbine, een distillatiekolom, een roterij en twee weefgetouwen: het waren allemaal test-cases in het project 'Duiken in de Machine', dat de voorbije twee jaar focuste op de mogelijkheden van hedendaagse 3D-technologie voor de bewaring en ontsluiting van industrieel en agrarisch erfgoed. Benieuwd naar de resultaten en de ervaringen? Kom dan op woensdag 14 juni naar de afsluitende studienamiddag in het MIAT in Gent.

Wat kan 3D betekenen voor je collectiebeheer? Welke rol kan het spelen bij het verzamelen, behouden, presenteren, toeleiden en onderzoeken van grote en complexe erfgoedobjecten? Hoe begin je er zelf aan? Aan de hand van case-studies en themasessies biedt de studienamiddag '[3D]IY' op 14 juni een unieke inkijk in wat nieuwe technieken voor je museum of collectie kunnen betekenen. Meer nog dan op de projectrealisaties, wordt ingezoomd op bestaande technologie en methodologie van 3D-digitalisatie.

Het ontwikkelingsgericht cultureel-erfgoedproject 'Duiken in de Machine' startte in januari 2015 en zal eind juni 2017 afgerond worden. Het project werd gefinancierd door de Vlaamse overheid en uitgevoerd door Texture Kortrijk, in samenwerking met verschillende partners, waaronder ETWIE.

Woensdag 14 juni - programma

12:30 – Welkom
Onthaal met broodjes

13:30 – 3D en collectiebeheer: de theorie
- 3D: Basics
- 3D: Toepassingen (best & worst practices)
- Omgaan met grote hoeveelheden digitale data

15:45 – 3D en collectiebeheer: de praktijk
Hands-on themasessies met een drankje en een hapje…

De studiedag [3D]IY vindt plaats op 14 juni in het MIAT (Minnemeers 10, Gent). Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht. Je vindt meer info en een inschrijvingsformulier op duikenindemachine.wordpress.com.

Facebook-event

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...