contact
MyEtwie
In de kijker

Ambacht in Beeld Festival

Gepubliceerd op 29/02/2024
Categorie
Bram-Kloos-Photography-Stichting-Ambacht-in-Beeld
Foto: Bram Kloos Photography – Stichting Ambacht in Beeld

Het Ambacht in Beeld Festival organiseert voor het eerst een editie in Brussel, in samenwerking met vele Vlaamse partners. Het evenement bestaat al sinds 2013 in Amsterdam en is sinds de oprichting uitgegroeid tot een grootschalige ontmoetingsplek. Met meer dan 40 ambachtelijke makers en meesters, workshops, masterclasses, exposities, demonstraties en films biedt het festival een uitzonderlijke gelegenheid om ambachtelijke vakkennis en vaardigheden te delen en te ervaren. Het Ambacht in Beeld Festival vindt plaats op zaterdag 30 en zondag 31 maart2024.

ambachtinbeeld

De missie van het festival is om ambacht op een inspirerende manier onder de aandacht te brengen, het bevorderen van het behoud en doorgeven van ambachtelijke vakkennis als immaterieel erfgoed, de waardering van het vakmanschap en de zichtbaarheid van ambachtelijke meesters te verbeteren en bij te dragen aan de instroom op ambachtelijke vakopleidingen.

Het Ambacht in Beeld Festival is een initiatief van Wendy van Wilgenburg en bestaat sinds2013 in Amsterdam. Deze eerste editie in Brussel wordt samen met Werkplaats Immaterieel Erfgoed georganiseerd. Werkplaats Immaterieel Erfgoed is het aanspreekpunt in voor immaterieel erfgoed in Vlaanderen en Brussel en de samenwerking met het Ambacht in Beeld Festival past binnen de inzet voor het bekendmaken, delen en doorgeven van immaterieel erfgoed in de brede samenleving en naar de volgende generaties.

garemaritime

Ambacht in Beeld Festival

30 & 31 maart 2024

Doorlopend van 10u–18u

Brussel–Tour & Taxis Gare Maritime

De ticketverkoop start op vrijdag 1 maart.

Nieuwsgierig naar het programma? Neem dan een kijkje op de website

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...