contact
MyEtwie
In de kijker

Brouwerseindwerken uit 1880-1902 ontsloten

Gepubliceerd op 08/02/2016
brouwerseindwerken

De Koninklijke Geschied- en Oudheidkundige Kring van Halle (KGOKH) en den AST hebben een collectie van negen eindwerken van brouwers-ingenieurs aan de Leuvense universiteit gedigitaliseerd en toegankelijk gemaakt voor alle belangstellenden. De eindwerken dateren uit de periode 1880-1902, en geven een mooi beeld van het brouwgebeuren rond de eeuwwisseling.

De eindwerken, uit de collectie van de KGOKH, behandelen de voornaamste biersoorten die rond 1900 in Belgiƫ gebrouwd werden. De brouwers-ingenieurs bespreken in hun eindwerk eerst de theorie en vervolgens een ontwerpinstallatie voor het brouwen van een bepaald type bier. In het kader van het erfgoedproject kon ook de Halse ordonnantie over het brouwen van bier uit 1559-1560 gedigitaliseerd. Dit document laat toe om de brug te slaan naar de middeleeuwse brouwpraktijken.

Op www.hallensia.be vind je meer informatie over het project, de lijst van de beschikbare eindwerken en een overzicht van de consultatiemogelijkheden. De documenten kunnen besteld worden via denast@halle.be.

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...