contact
MyEtwie
In de kijker

CVAa brengt erfgoed bouwbedrijf in kaart

Gepubliceerd op 25/01/2015
bouwbedrijf1

Het Centrum Vlaamse Architectuurarchieven (CVAa) wil in 2015-2016 het cultureel erfgoed van het bouwbedrijf in kaart brengen en het publiek de weg ernaar wijzen. Dat erfgoed bestaat zowel uit archief als uit objecten en immaterieel erfgoed, zoals kennis over de ambachten die ermee verbonden zijn.

Over de wijze waarop de bouwsector evolueerde, de technieken en de materialen die werden gebruikt en het belang van het bouwbedrijf voor de economie is tot nu toe weinig bekend. Waar een gebouw vaak geassocieerd wordt met een architect, blijven de uitvoerders ervan al even vaak anoniem.

Aan de hand van prospectie van bedrijfsarchieven zal het CVAa een gids opstellen van publieke en private archieven die onderzoekers in staat stelt de bouwbedrijven van de 20ste eeuw meer in detail te bestuderen. Zowel architecturale, technische, economische en sociale aspecten komen hierbij aan bod.

Oproep: het CVAa is op dit moment actief op zoek naar archieven van aannemersbedrijven - van kleine eenmanszaken tot grote bouwbedrijven - om het archiefveld in kaart te brengen. Heb je vragen of interesse, dan kan je contact opnemen via koen.verswijver@vai.be. Je vindt meer informatie op www.cvaa.be.

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...