contact
MyEtwie
In de kijker

Den AST in Halle opent deuren op 1 maart

Gepubliceerd op 22/02/2015
Categorie
denast_opening2

In Halle opent 'den AST' op zondag 1 maart feestelijk de deuren. Van 13u tot 18u kan iedereen de gerestaureerde mouterij Van Roye bezoeken. Je ontdekt er een uniek mouterij-belevingsparcours en het nieuwe streekmuseum, en kunt er een exclusief kijkje nemen achter de schermen van de archiefdepots.

Een indrukwekkende eestvloer, een mooi gerestaureerde warmtekamer en een robuuste oven zijn slechts enkele onderdelen van het bijzondere belevingsparcours. Je leert meer over mouterij van Roye en het moutproces, ontdekt de gevaren van het werk, wordt zelf kwaliteitscontroleur van het mout en leert de kleine en grote verhalen kennen die achter de dikke muren van deze mouterij verborgen liggen. Het parcours is zeker ook een belevenis voor kinderen.

In het nieuwe streekmuseum in den AST opent het eerste deel van de expo: 'Halle, Heilig en Duivels'. Het tweede luik opent in het najaar van 2015 en toont dat Halle niet enkel een Mariastad is, maar ook een stad met een rijke carnaval-, bier- en muziektraditie. Op de gezellige museumzolder ontdek je tenslotte de tentoonstelling rond Halse feesten en tradities.

Uitzonderlijk zal heel het gebouw op 1 maart te bezoeken zijn, inclusief de archiefdepots. Familiekunde Vlaanderen zal paraat staan om al je stamboomvragen te beantwoorden.

Adres: Meiboom 16, 1500 Halle. Meer info op www.halle.be/denAST.

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...