contact
MyEtwie
In de kijker

Een waardering van de Kempense diamantcollectie

Gepubliceerd op 03/11/2021
Categorie
Kempens diamantcentrum_waardering_ETWIE

Erfgoedcel Kempens Karakter werkt aan de waardering van de collectie vzw Briljante Kempen. Deze collectie bestaat uit voornamelijk gereedschap en machines van voormalige diamantwerkers en -ateliers. Vandaag zijn de objecten eigendom van de gemeentes Nijlen en Grobbendonk. Een deel van de ruim 1700-tellende collectie is tentoongesteld in het Kempens Diamantcentrum in Nijlen.

Bij een waardering gaat een team dieper in op de erfgoedwaarde en de betekenis van de collectie in zijn geheel en van objecten in het bijzonder. Het waarderingsteam bestaat uit voormalige diamantbewerkers, enkele gidsen van het Diamantcentrum, vertegenwoordigers van de gemeentes Nijlen en Grobbendonk, DIVA, Kempens Karakter en ETWIE.

Vanuit verschillende invalshoeken en meningen werd dieper ingegaan op de collectie. Via open gesprekken en een aantal oefeningen op 15 en 19 oktober werden de sterke en minder sterke kanten belicht, en werd het potentieel van de collectie en/of objecten naar voren geschoven.

Doel van dit alles? Het beheer van de collectie hervormen en verbeteren, op een manier die voor de collectie het beste is!

Blij dat we hieraan mogen meewerken!

gasmotor diamantfabriek_ETWIE
Diamantbewerking gereedschap 2_ETWIE
Diamantbewerking gereedschap_ETWIE

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...