contact
MyEtwie
In de kijker

'Erfgoedklassen' start volgend schooljaar met 5 duo's

Gepubliceerd op 07/07/2021
Categorie
Arbeiders_metaalatelier_collectieIM_ETWIE

Fijn nieuws! Enkele weken geleden mochten we nog trots aankondigen dat het bovenlokaal cultuurproject 'Erfgoedklassen' groen licht kreeg. In de tussentijd volgden verschillende kandidaturen van scholen en erfgoedspelers die wilden instappen. Vorige week werden de duo's gekozen die volgend jaar met onze begeleiding een traject 'Erfgoedklassen' zullen doorlopen.

Volgende duo's zullen in het schooljaar 2021-2022 samenwerken:

  • VBS De Wijzer en De Oude Kaasmakerij

  • Koninklijk Werk IBIS en Museumschip Tordino

  • VBS De Vaart en Koper- en bronssmid Jan Schouteet

  • Basisschool Bellevue en schrijnwerkersmuseum 'De temmerman en zijn alaam'

  • Basisschool Atheneum Veurne en Bakkerijmuseum Veurne

Wij kijken er alvast naar uit om in september de duo's voor het eerst bij elkaar te brengen en samen aan de slag te gaan.

Ter herinnering: 'Erfgoedklassen' is, naar analogie met plattelands- of zeeklassen een meerdaags traject (van vijf halve dagen) waarbij we de leerlingen van het 5e of 6e leerjaar een gevuld programma van praktijkgerichte leermomenten en activiteiten voorschotelen, gekoppeld aan het curriculum, met veel aandacht voor het grote potentieel van technisch-industrieel erfgoed voor STEM-onderwijs. De klassen ruilen het klaslokaal in voor onderzoekend leren (en handen uit de mouwen steken) in een authentieke erfgoedcontext.

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...