contact
MyEtwie
In de kijker

Fotomuseum zoekt curator cameracollectie

Gepubliceerd op 27/11/2016
fomu_camera

De provincie Antwerpen is momenteel op zoek naar een voltijdse wetenschappelijk assistent / curator (m/v) voor de cameracollectie van het Fotomuseum Antwerpen.

De collectie van het Fotomuseum geniet wereldfaam, niet alleen door de omvang ervan (een miljoen objecten) maar ook door zijn (kunst)historische waarde. Het museum bezit ruim 20.000 camera’s waaronder talrijke unieke stukken zoals authentieke camera obscura’s, stereokijkers, de eerste Kodak’s, vouwcamera’s, pre-cinematografische objecten... Naast de Europese is ook de Amerikaanse, Russische en Japanse cameraproductie ruim vertegenwoordigd in de collectie van het museum.

De wetenschappelijk assistent / curator zal onder meer onderzoek uitvoeren en tentoonstellingen organiseren rond de cameracollectie. Kandidaten hebben een masterdiploma en de nodige expertise over actuele en historische evoluties van de fotografie in de samenleving. Solliciteren voor deze functie kan nog tot 11 december. Je vindt de volledige vacature op www.provincieantwerpen.be.

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...