contact
MyEtwie
In de kijker

Geef vorm aan uw archief!

Gepubliceerd op 07/09/2014
vormarchief

Het Centrum Vlaamse Architectuurarchieven (CVAa) wil de ontwerpers en producenten van vandaag uitdagen om zorg te dragen voor hun archief. Daarom organiseert het CVAa op woensdag 22 oktober een workshop rond privéarchieven en -collecties over design. De workshop 'Geef vorm aan uw archief!' zal plaatsvinden op de Biënnale Interieur in Kortrijk.

Een goede zorg voor het archief is belangrijk, als we later de geschiedenis van de Belgische vormgeving willen kunnen schrijven. Tijdens de workshop krijg je dan ook advies over het ordenen, verpakken en digitaal archiveren. Er zijn ook gesprekken over het belang van desingarchieven en -collecties op het programma, onder meer met een ontwerper, een restaurateur en een onderzoeker.

Als boegbeeld van deze campagne werd gekozen voor Maarten Van Severen. Het archief van de bekende meubelontwerper wordt bewaard in het Gentse stadsarchief en is sinds vorig jaar ook online ontsloten.

Het programma van de workshop vind je op www.cvaa.be. Deelname is gratis, maar de toegang tot de Biënnale Interieur is betalend. Wie voor 13 oktober inschrijft, krijgt een toegangsticket met 50% korting toegestuurd.

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...