contact
MyEtwie
In de kijker

Gezocht: Weven in Vlaanderen

Gepubliceerd op 12/07/2021
Categorie
weaving-loom_Geenattributie_ETWIE

Weven is het vervlechten van horizontale en verticale groepen draden tot textiel. Het is een zeer oude techniek waarop heel veel varianten bestaan. Ook vandaag wordt er overal ter wereld nog geweven. We denken meteen aan de grote textielfabrieken waar stoffen geweven worden voor het produceren van onder andere kleding en interieurtextiel. Maar ook op kleinere schaal wordt er in Vlaanderen nog geweven.

We brengen de materiële en immateriële aspecten van het weven in Vlaanderen in kaart. In navolging van het Nederlandse Weefnetwerk, onderzoeken we of we dergelijke werking ook in Vlaanderen kunnen uitbouwen.

Heb jij thuis nog een handweefgetouw? Waar kan documentatie en bronnen gevonden worden rond weven, wie heeft er kennis over bepaalde aspecten of weeftechnieken? Ben je een maker, een student, leraar of geïnteresseerde in het weefambacht?

Eens we het weven in Vlaanderen in kaart gebracht hebben, kunnen we samen werken aan ontmoetingsdagen, kennis uitwisselen, tentoonstellingen organiseren of eropuit trekken.

Nog vragen? Mail sanne@etwie.be