contact
MyEtwie
In de kijker

Groen licht voor Netwerk Industriecultuur Scheldeland!

Gepubliceerd op 11/08/2022
Categorie
texture2

Het Scheldemondfonds zet het licht op groen voor het 'Netwerk Industriecultuur Scheldeland', een gemeenschappelijk grensoverschrijdend initiatief van de provincie Zeeland, de Stichting Industriecultuur en ETWIE, met de steun van heel wat lokale organisaties en overheden.

Opzet van het netwerk

Het Netwerk Scheldeland Industriecultuur vormt een bezoekersnetwerk waarmee industrieel erfgoed en actuele innovatieve industrieën herkenbaar worden gemaakt. Zowel het materiële ‘gebouwde’ erfgoed, als het immateriële ‘verhaal’ van mens en industriecultuur vormen de rode draad van het netwerk. Samenhang ontstaat in het nu nog gefragmenteerde aanbod. Een merknaam en samenwerking versterken de bestaande kwaliteiten.

Gedurende de eerste fase van het project Netwerk Scheldeland Industriecultuur (juli 2022 – juli 2023) wordt een tastbaar basisnetwerk gecreëerd als uitgangspunt voor groei in de periode daarna.

Het netwerk uit personen die samenwerkende museale en andere organisaties vertegenwoordigen waar aspecten van industriecultuur voor het publiek toegankelijk zijn. Bedoeling is om samenwerking te verankeren met de oprichting van een rechtspersoon, waarbij primair aan een vereniging wordt gedacht. Een kerngroep van deelnemers in het netwerk wordt gedurende de eerste fase gevormd.

Daarnaast bestaat het netwerk uit instrumenten die door de deelnemers in het netwerk kunnen worden benut bij hun werkzaamheden in de richting van het publiek. Voor een aantal instrumenten wordt gedurende de eerste fase de basis gelegd.

Volg onze website en sociale media om meer te weten te komen over dit project!

  • Toeristisch Netwerk Scheldeland Industriecultuur (2022-2023)

    Lees meer