contact
MyEtwie
Project
scheepswerf_baasrode_provincieoostvlaanderen_geenattributie_etwie
Foto: Scheepswerf in Baasrode (bron: website Provincie Oost-Vlaanderen)
Ga naar

Toeristisch Netwerk Scheldeland Industriecultuur (2022-2023)

Project in het kort

  • Titel: Netwerk Industriecultuur Scheldeland

  • Hoofdindieners: Provincie Zeeland, Stichting Industriecultuur Zeeland en ETWIE

  • Locatie: provincies Zeeland (Nederland), Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen (België)

  • Looptijd: juli 2022- juli 2023

  • Budget: 25.000 euro via projectsubsidies van het Scheldemondfonds aangevuld met eigen middelen

  • Contactpersoon bij ETWIE: Joeri

Context

Het Netwerk Scheldeland Industriecultuur vormt een bezoekersnetwerk waarmee industrieel erfgoed en actuele innovatieve industrieën herkenbaar worden gemaakt. Zowel het materiële ‘gebouwde’ erfgoed, als het immateriële ‘verhaal’ van mens en industriecultuur. Samenhang ontstaat in het nu nog gefragmenteerde aanbod. Een merknaam en samenwerking versterken de bestaande kwaliteiten.

Gedurende de eerste fase van het project Netwerk Scheldeland Industriecultuur (juli 2022 – juli 2023) wordt een tastbaar basisnetwerk gecreëerd als uitgangspunt voor groei in de periode daarna.

Het netwerk uit personen die samenwerkende museale en andere organisaties vertegenwoordigen waar aspecten van industriecultuur voor het publiek toegankelijk zijn. Bedoeling is om samenwerking te verankeren met de oprichting van een rechtspersoon, waarbij primair aan een vereniging wordt gedacht. Een kerngroep van deelnemers in het netwerk wordt gedurende de eerste fase gevormd.

Daarnaast bestaat het netwerk uit instrumenten die door de deelnemers in het netwerk kunnen worden benut bij hun werkzaamheden in de richting van het publiek. Voor een aantal instrumenten wordt gedurende de eerste fase de basis gelegd.