contact
MyEtwie
In de kijker

Help ons mee ambachten en vakmanschap verzamelen in 2022

Gepubliceerd op 03/03/2022
Categorie
id8_origami_SarahBecker

Werkplaats immaterieel erfgoed, Bokrijk | Vakmanschap & Erfgoed en ETWIE slaan de handen in elkaar om de diversiteit aan immaterieel erfgoed van ambachten, vakmanschap en technieken zichtbaar te maken.

De kennis die bij ambachten en vakmanschap komt kijken, zit in hoofden en handen. De technieken worden doorgegeven van generatie op generatie en evolueren met de tijd. De houtbewerker voelt aan wanneer het hout klaar is om verder te bewerken. De geur en smaak van jenever worden mee bepaald door de getrainde reukzin van de meester-stoker. De molenaar hoort aan het draaien van de wieken hoe de molen aan het werken is.

Op immaterieelerfgoed.be timmeren we samen aan een grote verzameling van immaterieel erfgoed in Vlaanderen. Deze verzameling groeit verder dankzij jou, je buurman, je collega, je familie... Iedereen kan bijdragen!

Hou jij bepaalde tradities, kennis, technieken of vaardigheden in leven? Wil je de zichtbaarheid hiervan vergroten? Check dan alle details hier, of geef ons gewoon een belletje!

flyer Themacampagne

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...