contact
MyEtwie
In de kijker

Heropening Bakkerijmuseum in Geel

Gepubliceerd op 19/03/2018
bakkerijmuseum_geel_crop

Op zaterdag 21 en zondag 22 april (Erfgoeddag) heropent het Bakkerijmuseum in Geel feestelijk zijn deuren. Het overkoepelende thema van Erfgoeddag is dit jaar 'Kiezen'. Het Bakkerijmuseum kiest volop voor een nieuwe start en benadrukt de bewuste keuze om de sterktes van weleer te bewaren en opnieuw publiek toegankelijk te maken.

Op zaterdag zet het Bakkerijmuseum de traditie van de schuttersgilden in de verf. Er is een prijskamp aan de molen. De inschrijvingen voor de schuttersverenigingen starten om 12u. Ook de bezoekers die niet deelnemen aan de molenschieting, kunnen een poging wagen op de liggende wip en de mini-staande wip.

Op zondag zijn er gidsbeurten doorheen het museum: van broodvorm over hostie-ijzer tot karren die gebruikt werden voor het vervoer van en naar de molen. Het aanpalende bakhuis met de grote collectie bakkerijmachines biedt een leuke extra. Naast gidsbeurten in het museum, zijn er ook tal van activiteiten op en rond de site, doorlopend van 10u tot 18u. Onder meer de molen zal draaien.

Het Bakkerijmuseum in Geel-Ten Aard sloot in de zomer van 2015 zijn deuren, na het overlijden van de bezieler Willy Goossens. Leo Struyven kocht de inboedel in zijn geheel over en erkende de meerwaarde van de collectie op locatie: de site van de vroegere Worfthoeve en de historische Molen van't Veld bieden het ideale en unieke decor voor de collectie.

Het heropeningsweekend is het startschot van een publieke opening elke zondag van 14u tot 17u.

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...