contact
MyEtwie
Actor

Bakkerijmuseum Geel

  • Museum

Waar vroeger de Worfthoeve, één van de oudste hoeven van Geel-Ten Aard, stond, staat nu het Bakkerijmuseum. Het museum werd opgericht door Willy Goossens, in een vroeger leven bakker en nu nog steeds zodanig aan de bakkersstiel verknocht dat hij het bakken niet kan laten. Hij houdt er dan ook een origineel en zeer gewaardeerd bakkerijmuseum met wafelijzers, broodpenningen, hostie-ijzers, ijs-, chocolade-, marsepein- en speculaasvormen en vele andere attributen van de Kempische bakkerskunst op na.

Wat de verzameling heel bijzonder maakt, is het bakhuis met allerhande bakkerijmachines. In de schuur bevinden zich een aantal oude voertuigen en karren, die te maken hebben met het vervoer van en naar de bakkerij en de molen. Naast het museum ligt de Molen van't veld, waar je de evolutie van graankorrel tot brood kan beleven.

Initiatiefnemer Willy Goossens overleed in 2014. De collectie van het Bakkerijmuseum werd in augustus 2015 verkocht aan Leo Struyven uit Beerse. In april 2018 is het Bakkerijmuseum heropend tijdens Erfgoeddag.

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...