contact
MyEtwie
In de kijker

Het curieuze verhaal van het Postmuseum in Brussel

Gepubliceerd op 05/08/2022
Categorie
post_LarsNissen_pixabay_geenatrributie_Etwie

Recent is er een nieuw online artikel verschenen van Fons Vanden Berghen over het curieuze verhaal van het in 2003 opgedoekte Postmuseum in Brussel. Vanden Berghen concentreert zich vooral op de vergeten geschiedenis van de afdeling telecommunicatie binnen dit museum, met een focus op telegrafie en telefonie. Het artikel geeft niet enkel een goed inzicht in het wel en wee van het museum, maar bundelt ook fraai beeldmateriaal met onder meer een eerder niet uitgegeven rapport over het Postmuseum dat verschenen is naar aanleiding van de 50e verjaardag in 1986.

De publicatie van Vanden Berghen is terug te vinden onderaan dit artikel. Het Rijksarchief in Brussel heeft ondertussen bekendgemaakt dat het tweede deel van de inventaris van het De Post-archief beschikbaar is, met daarin onder meer de unieke fotocollectie van het Postmuseum.

Titel Auteur Jaar
De saga van het telecommunicatiemuseum in Brussel Fons VANDEN BERGHEN Bekijk de publicatie
Les Musées des Postes et Télécommunications Jacques BELMANS Bekijk de publicatie
Wat kan het postmuseum met zijn patrimonium, zijn archief en zijn documentatie aan de heemkundige kring aanbieden bij het opstellen van de postgeschiedenis ? I. VROOM 1988 Bekijk de publicatie

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...