contact
MyEtwie
In de kijker

Inspiratienamiddag 'Een toekomst voor ambachten'

Gepubliceerd op 08/04/2014
handmadeinbrugge_inspiratiedag2

Op vrijdag 9 mei organiseert tapis plein in het Groeningemuseum in Brugge de inspiratienamiddag 'Een toekomst voor ambachten'. Samen met de gelijknamige publicatie die er wordt voorgesteld, vormt de dag het sluitstuk van het traject 'Design met Wortels', dat focuste op de actualisering van ambachten.

Hoe futureproof zijn ambachten? Dat is de centrale vraag van de inspiratienamiddag.

tapis plein is ervan overtuigd dat de overlevingskans behoorlijk groot is, als het stoffige imago wordt afgeschud en ambachten inhaken op allerlei actuele trends en uitdagingen. Ambachten zijn immers perfecte bruggenbouwers tussen verleden en toekomst. De werkplaats van de maker is dan ook een gedroomde broedplaats voor innovatie. Bovendien kunnen ambachten volgens tapis plein ook ingezet worden om antwoorden te formuleren op maatschappelijke, economische en ecologische uitdagingen die vandaag en zeker morgen onze aandacht opeisen. tapis plein pleit voor een integrale benadering, met samenwerking tussen alle betrokken partijen (erfgoed, economie, onderwijs, design, toerisme...).

Aan de hand van tal van praktijkvoorbeelden, concrete tools en innovatieve visies ontdek je op deze inspiratienamiddag hoe actueel ambachten zijn. De bijhorende publicatie 'Een toekomst voor ambachten' is zowel een wegwijzer en bron van informatie, als een warme oproep tot actie.

Het volledige programma van de inspiratienamiddag is te vinden op www.handmadeinbrugge.be. Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht. De dag maakt deel uit van het kick-offweekend van het nieuwe traject 'Handmade in Brugge' op 8, 9 en 10 mei. Meer informatie hierover vind je vanaf half april op de website.

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...