contact
MyEtwie
In de kijker

Nieuw bezoekerscentrum in Stokerij De Molenberg

Gepubliceerd op 16/12/2014
molenberg2

De Mechelse brouwerij Het Anker stookt sinds enkele jaren whisky in een voormalige jeneverstokerij in Blaasveld (Willebroek). Eind november opende in de stokerij ook een bezoekerscentrum, waar je op een boeiende manier kennismaakt met de geschiedenis van de site en de hedendaagse whiskyproductie.

Vele generaties van de familie Van Breedam waren vanaf de 17de eeuw actief als molenaars en jeneverstokers in Blaasveld. De windmolen brandde af in 1893, maar de jeneverstokerij bleef nog tot 1927 in werking. Tot op vandaag bleef de hoeve aan de Molenberg in handen van de familie, maar stilaan raakte het complex in verval. Enkele jaren geleden blies Charles Leclef, eigenaar van brouwerij Het Anker én afstammeling van de familie Van Breedam, de site echter weer nieuw leven in.

In 2010 nam Leclef de voormalige jeneverstokerij op de Molenberg opnieuw in dienst, nu als whiskydistilleerderij. Uit het moutbeslag van het bier Gouden Carolus Tripel wordt er nu een verfijnde graanwhisky gedistilleerd. De twee indrukwekkende pot stills (stookketels) - geslagen door Forsyths, gerenommeerde kopersmeden in Schotland - vormen het hart van de nieuwe whiskystokerij.

In het nieuwe bezoekerscentrum kan je terecht voor een gegidste rondleiding door de historische molenaarshoeve en whiskystokerij. Je komt er alles te weten over de traditie van de stokerij en de familie via voorwerpen, bestellingsbriefjes en video's, gevolgd door een degustatie.

Meer informatie over het bezoekerscentrum vind je op www.stokerijdemolenberg.be.

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...