contact
MyEtwie
In de kijker

Nieuwe publicaties over het spoorwegerfgoed

Gepubliceerd op 02/02/2022
Categorie
sporen_pixabay_geenattributie
Foto: Het Europees Jaar van het Spoor heeft heel wat nieuwe publicaties over het spoorwegerfgoed opgeleverd (bron: pixabay)

2021 was in Europa het Jaar van het Spoor. Verschillende erfgoedorganisaties maakten van die gelegenheid gebruik om nieuw onderzoek te doen naar het erfgoed van de spoorwegen. We signaleren graag drie publicaties:

Het laatste nummer van FARO - tijdschrift over cultureel erfgoed bevat een dossier over spoorwegerfgoed dat integraal te lezen is op de ISSUU-pagina van het steunpunt.

Onze zusterorganisatie Patrimoine Industriel Wallonie-Bruxelles (PIWB) heeft zijn elfde jaarboek Des Usines et des Hommes gewijd aan de uitdagingen waar het Waalse spoorwegerfgoed voor staat. Meer informatie zal binnenkort verschijnen op de website van de vereniging, waar ook het nummer te bestellen is.

De Stichting Erfgoed tot slot heeft in samenwerking met de Vlaamse Vereniging voor Industriële Archeologie (VVIA) Grenzeloze spoorwegen gepubliceerd, een themanummer van het tijdschrift Erfgoed van Industrie en Techniek.

Veel leesplezier!

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...