contact
MyEtwie
In de kijker

Onze kortfilm op het Ambacht in Beeld Film Festival!

Gepubliceerd op 02/03/2020
Categorie
dsc03616
Foto: Ambacht in beeld bij Patrick Storme, meester in het ciseleren van zilver.

Weet je nog dat we in het voorjaar van 2019 een cursus 'Breng je ambacht in beeld' georganiseerd hebben? En dat we zelf ook een ambacht in beeld hebben gebracht? Wel, de film die ETWIE maakte over de drijf- en ciseleertechnieken in de edelsmeedkunst wordt vertoond op het Ambacht in Beeld Filmfestival in Amsterdam!

Het Ambacht in Beeld Filmfestival toont internationale documentaires waarin ambachslieden en hun meesterschap in de schijnwerpers staan. De openingsfilm op zondag 8 maart is Carving the Divine, over het 1400 jaar oude ambacht van Busshi. Deze houtsnijders, die zich specialiseren in het snijden van Boeddhabeelden, werken volgens de Japanse boeddhistische traditie. De film geeft een unieke inkijk in het strenge meester-gezelsysteem van dit ambacht.

Op maandag 9 maart is het tijd voor de feestelijke première van de resultaten van de cursussen waarin deelnemers zelf een film over een ambacht hebben leren maken. Hier kreeg onze film een plaatsje! We zijn heel benieuwd om ons werk (van bloed, zweet en soms tranen) op het grote doek te zien!

Ook op maandag staat er A Time for Making op het programma. In deze documentaire worden negen gedreven ambachtslieden van het Canadese eiland Gabriela geportretteerd. Deze hoofdfilm wordt ingeleid door de korte film The Future is Handmade en een woordje door diens maker; archeoloog Maikel Kuijpers.

Dinsdag, woensdag en donderdag staan er ook veelbelovende films op het programma, met als afsluiter On the Wings of Brancusi. Die gaat over het leven en werk van beeldhouwer Constantin Brancusi. Het volledige programma vind je hier.